Mi voltunk a bélások! – szüreti felvonulás + képgaléria

Több száz bélás diák vonult fel 2017. szeptember 16-án, a Szekszárdi Szüreti Napok szüreti felvonulásán.

Az idei hagyományos szüreti felvonuláson is képviseltette magát iskolánk. A menet 15 órakor kezdődött, iskolánk a felvonulási sorrendben a 34. helyen állt, így nagyjából fél négykor indult el az ünneplő diákság a szoksásos útvonalon, a Bezerédj utcától a Skála épületéig.

Az idei felvonulás nagyon különös volt a gimnázium életében, hiszen ebben a tanévben ünnepli iskola, alaptásának 50. évfodulóját. A csapat élén idén is I.Béla király állt, akit idén Angyal Balázs 12.A osztályos tanuló testesített meg. Királyunkat követték az évfodulót jelképező 50-es és az I.Béla Sajtóosztályt népszerűsítő hungarocell betűk.

A betűk mögött a híres szőlők és több száz tanuló. A tanulók között voltak sportolók, egyéniségek, művészlelkek, DÖK-ösök, volt DÖK-ösök és még sokan mások. A tanulókat a tanári kar kísérte.

De ebben az évben is készült az eseményre a gimnázium. A már-már elsőbélás himnusszá kinőtt “A bélában azért jó” című mondókát a felvonulás alatt az egész iskola büszkén üvöltötte. Elképesztő volt, ismét. A mondókát néha egy újabb költemény is felváltotta.

A szüreti felvonulás most is nagyon jó hangulatban, mondhatni buli hangulatban telt. Köszönjük szépen a szervezőknek!