Jövő héten új csengetési rend lép érvénybe – Frissítve

Szülői kezdeményezésre ismét változik a csengetési rend a gimnáziumban. Az új szünetek drasztikusan megváltoztatják az iskola eddigi gyakorlatát. A próba időszak a jövő héten kezdődik.

Új csengetési rendet próbál a gimnázium 2018. január 8-tól 2018. január 15-től. 2017 végén fogalmazódott meg az igény az új csengetési rend kialakítására. Szülői kezdeményezésként kezdődött később a vezetőség minden új ötletre nyitott volt és próbálta a lehető legjobb megoldást megtalálni. Az alapvető probléma az étkezési szünet hiányával volt. Jelenlegi álláspont szerint a diákok nem tudják (nyugodtan) megoldani az étkezést az arra biztosított kettő darab 15 perces szünetben. Ezért kialakításra került egy új nagyszünet, melynek létrejöttéhez csökkenteni kellet pár szünet hosszát.

Az új csengetési rend az alábbiak szerint módosulna:

Az új csengetés ismét kettő táborra osztja az iskolát. Vannak akik pozitívan, de a legtöbben egyelőre negatívan fogadják a változásokat. A gimnáziumi DÖK előző elnöksége szomorúan fogadta hírt, hiszen a tavalyi évben tanulmányt készítettek és a diákok számára legjobb megoldást kivitelezték, azonban elismerték, hogy tudják, napjainkban minden gyorsan változik.

A gimnáziumi DÖK gimnáziumi szintű szavazást kezdeményezett az ügyben, így valószínűleg a próbahét után az iskola dönthet a csengetési rend sorsáról.

Helyesbítés: 2017. január 15-től vezetik be az új csengetési rendet.