Így zajlik majd a holnapi szavazás

A diákönkormányzat idén is kiemelt gimnáziumi szavazásként kezeli a diákigazgató választást – tudtuk meg a gimnáziumi diákönkormányzat szóvivőjétől. Cikkünkben leírjuk, mire számítsunk holnap, csütörtökön.

Azzal, hogy kiemelt gimnáziumi szavazás lett a diákigazgatókra való szavazás, a diákönkormányzat azt szeretné elérni, hogy a diákság meggondoltan szavazzon, továbbá, hogy nagyon szoros eredmény során is biztos legyen az eredmény.

A tavalyi évtől a DÖK új szabályzata határoz másként a szavazásokról, ezért kellett intézkednünk a folyamat változtatásáról. Az elpőző évben sikeresen lebonyolított szavazás

Az új rendszer szerint csütörtökön minden osztály egy meghatározott, úgynevezett szakaszban szavazhat. A szakaszok az órák utáni szüneteket jelölik. Az éppen a szakaszban szavazó osztályoknak az óra után a teremben kell lebonyolítaniuk a szavazást. A tanóra végét jelző csengő megszólalásakor kapják meg a DÖK képviselők a szavazólapokat tartalmazó borítékokat.

Miután az osztály minden jelenlévő tagja leadta a szavazatát, az osztálytitkárok összeszedik, majd egy borítékba teszik a szavazólapokat, azt lezárják és a borítékot a megjelölt helyre juttatják el. Az idei évben szigorítás, hogy a tanárok a tanáriban elhelyezett szavazó urnába adhatják csak le szavazataikat.

A szavazólapokon a négy név mellett négy karika lesz, melyekbe két egymásra merőleges egyenes vonalat téve lehet érvényes szavazatot leadni (X vagy +).

Végeredmény  délután 15 óra környékén várható. A hivatalos eredményhirdetésre szombaton reggel 8 órakor kerül sor.