Kellemes ünnepeket kívánunk!

Húsvét

 

A húsvét igen meghatározó ünnep egyaránt a társadalomra és a magyar kultúrára nézve is, viszont manapság a világon gyakran háttérbe szorul a valódi jelentése.

Amíg mindenki a húsvéti dekorációval foglalkozik, gyakran elfelejtünk magunkba nézni és megemlékezni, vagy elgondolkodni azon, mi is vesz körbe minket. Természetesen a hagyományok fenntartása, a kalandos játékok előteremtése a gyerekeknek szintén fontos, de az igazi tartalom sajnos van, hogy háttérbe szorul.

A húsvét az egyházi ünnepkör legjelentősebb ünnepe, ami különös lehet, ha összevetjük a karácsonnyal. Húsvétkor, amikor a természet újjászületik, a reményre emlékezünk és arra, hogy a bűneink megváltást nyernek Jézus által, aki meghalt, és harmadnap feltámadt. Talán a szimbolika és az ünnep naptárban való elhelyezése nem véletlen. Egyaránt reprezentálja egy korszak végét, a megújulást és a reményt, amit mindez magával hoz.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki, hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”  – János 3:16

Jézus feltámadt, és bebizonyosodott hát a hitetlen számára is, hogy ő a messiás.

A BéLap nevében szeretnék minden kedves olvasónak áldott és békés ünnepet kívánni!

 

Szűcs Márton, 11.A